Kanonaden tar uppdrag i Klinga Logistikpark i Norrköping

Kanonaden Entreprenad ska utföra mark- och anläggningsarbeten för Klinga Logistikpark. Visionsbild Klinga Logistikpark. Bild: Krook & Tjäder.

Kanonaden Entreprenad ska utföra mark- och anläggningsarbeten för Klinga Logistikpark i Norrköping, ett nytt logistikområde på 20 hektar mark med närhet till Sveriges största städer. Uppdragsgivare är Klinga Logistikpark och kontraktssumman uppgår till cirka 200 miljonder kronor. Uppdraget genomförs som en totalentreprenad.

Klinga Logistikpark kommer erbjuda moderna logistikbyggnader om totalt cirka 100 000 kvadratmeter med närhet till Sveriges största städer och goda kommunikationer via väg, flyg, tåg och båt. Etableringen medför omfattande mark- och anläggningsarbeten med höga krav på en genomtänkt planering.

– Vi ser fram emot att skapa optimala förutsättningar för Klinga Logistikpark och bidra till en modern och hållbar logistik i Östgötaregionen, säger Ola Forsell, vd för Kanonaden Entreprenad, som är en del av AF Gruppen.

Markarbetena i Klinga inleddes i september och färdigställs våren 2024. Första etappen av Klinga Logistikpark beräknas stå färdig för inflyttning våren 2023.