Nagel-Group flyttar in i Logicenters anläggning i Landskrona

Logicenters logistikanläggning i Kronan företagspark i Landskrona. Bild: Logicenters

Nu ska Europas största logistikföretag inom livsmedel Nagel-Group flytta in i Logicenters anläggning i Landskrona. Det står klart när parterna skrivit ett 15-årigt hyresavtal avseende en 12 000 kvadratmeter stor yta i Logicenters befintliga fastighet. Nagel-Groups inflytt beräknas ske under den senare delen av sommaren i år. Under 2020 färdigställdes Logicenters logistikanläggning Kronan i Kronan företagspark i Landskrona. Nu har logistikfastighetsaktören tecknat ett hyresavtal med det tyska livsmedelslogistikföretaget Nagel-Group i fastigheten som är totalt ungefär 24 000 kvadratmeter stor.

Vi vill varmt välkomna Nagel-Group till vår fastighet i Landskrona. Vi är övertygade om att anläggningens strategiska läge lämpar sig perfekt för deras verksamhet, med goda kommunikationer till hela södra Sverige och norra Europa. Jag vill tacka både Nagel-Group och kommunen för det goda samarbetet och ser fram emot ett långsiktigt partnerskap med båda aktörer, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Inför Nagel-Groups inflytt, som planeras ske i början september, ska logistikanläggningen utrustas ytterligare för att möta företagets behov. Bland annat kommer Logicenters att addera ytterligare portar till fastigheten, en extra körgård samt tillhandahålla ytor för kyl- och frysvaror. Vidare finns det även möjlighet att installera solceller på taket, något som går i linje med Logicenters ambitiösa hållbarhetsarbete.

– Vi ser fram emot att flytta in i vår nya logistikanläggning som dessutom befäster vår närvaro i norra Europa. Jag vill tacka Logicenters för ett gott samarbete där de har varit väldigt måna om att uppfylla våra höga logistiska krav och mer därtill, säger Hans-Joachim Brockmeyer, Managing Director Nagel Nordics.