DHL Supply Chain lanserar ny branschstandard för e-handel

DHL erbjuder e-handelsföretag tillgång till sitt europeiska nätverk. Foto: DHL

E-handeln har boomat under Corona-pandemin och efterfrågan ökar ständigt i Europa. Det här har inneburit att mindre e-handelsplattformar, varumärkesbutiker och detaljhandlare har svårigheter att hävda sig i konkurrensen med de större e-handelsplattformarna. DHL Supply Chain har därför utvecklat en ny lösning och erbjuder nu e-handelsföretag tillgång till vårt europeiska nätverk av 30 logistikcenter i strategiska storstadslägen. Logistikcenter som är specialiserade på bearbetning, plockning, packning och leverans av online-beställningar.

Leveranshastigheten tillsammans med pris är ofta de avgörande faktorerna för konsumentens köpbeslut. Fler och fler förväntar sig att få sin beställning nästa dag, vilket innebär att närheten mellan säljarens lager och köparens läge är en nyckelfaktor. Det är här som DHL Supply Chains unika nätverk kan göra stor skillnad.

– Vanligtvis saknar mindre och medelstora handlare kapacitet att vara närvarande i varje europeiskt land, vilket gör att de kan missa intressanta marknader och affärer. Även större e-handelsföretag kan tycka att det är tungt att ha hög närvaro på alla marknader, inte minst vad gäller kassaflöde och kostnadseffektivitet. Därför erbjuder vi nu e-handelsföretag en nätverkslösning, säger Hendrik Venter, CEO DHL Supply Chain MLEMEA.