NTG Nordic Transport Group köper 100 procent av aktierna i Cargorange Sweden AB.

Efter transaktionen kommer Cargorange att fortsätta att fungera som ett oberoende dotterbolag till NTG. Foto: NTG

NTG Nordic Transport Group har ingått ett avtal om att köpa 100 procent. av aktierna i det svenska bolaget Cargorange Sweden AB.

Cargorange är ett speditionsföretag som grundades i Helsingborg, Sverige 2003. Företaget är specialiserat på transportkorridorer mellan Sverige och resten av Europa, främst Tyskland och Benelux, samt mellan Sverige och Storbritannien.

Under det senaste räkenskapsåret, som löpte ut den 31 december 2020, omsatte Cargorange 180 miljoner DKK., medan EBIT landade på 7 miljoner DKK.Affärsöverföringen omfattar 18 anställda och nuvarande ägare och ledning kommer att avgå när integrationen med NTG är över.

- Jag är glad att välkomna Cargorange till NTG. Vi delar samma tankesätt med lätt tillgång och ser begåvade medarbetare som en del av vårt DNA som nyckeln till framgång. Förvärvet uppgraderar den kontinentaleuropeiska verksamheten i våra svenska affärsgrenar och det utökar NTGs portfölj till att omfatta transporter mellan Sverige och Storbritannien, säger Jesper Petersen, VD för Road & Logistics på NTG.