NEVS presenterar nytt självkörande fordon

Det självkörande fordonet Sango är mobilitetssystemets viktigaste byggsten. Foto: Nevs

NEVS presenterar nu sitt mobilitetssystem PONS - den första generationen av självkörande fordon med tillhörande användargränssnitt - som kan bli lösningen för smarta och hållbara städers invånare. Det självkörande fordonet Sango är mobilitetssystemets viktigaste byggsten.

Hittills har bilindustrin inte levererat fordon som är anpassade för de nya förutsättningar och möjligheter som en självkörande värld skapar. Förmodligen för att färre fordon krävs när de blir självkörande. NEVS menar att det inte finns någon anledning att äga sitt självkörande fordon eftersom det kan plocka upp och lämna passagerarna var de vill. Samtidigt som de slipper parkering, tankning, service och underhåll.

– Vi började med att analysera stadsbors starka vilja att köra sin egen bil i stället för att använda kollektivtrafik, trots att det innebär att man måste sitta i bilköer timtals varje dag. Skälet var att de ville vara ifred och inte bli störda. I sin bil anser man sig vara säker, trygg, avslappnad och fri, säger Anna Haupt, VP Mobility Solutions på NEVS.

Detta var utgångspunkten när NEVS började utveckla ett helt nytt fordon: Sango, som är förberett för att kunna integreras med vilken självkörande mjukvara som helst. För lanseringen i Sverige har NEVS valt att samarbeta med AutoX, ett ledande bolag inom självkörande mjukvara, baserat i Silicon Valley och Shenzhen.

Sango har sex flyttbara säten utplacerade på tre rader och är även utrustad med höj- och sänkbara skärmväggar. Dessa kan dela upp fordonet i fyra mindre och mer avskilda ytor. När skärmväggarna glider upp skapas en avskärmad och privat resa för upp till fyra personer. Vid användning av inställningen social glider skärmväggarna ned och öppnar upp för en resa anpassad för fyra personer med ansiktena mot varandra. I inställningen familj kan upp till sex personer sitta bekvämt tillsammans, uppdelat på tre rader.

Mobilitetssystemet PONS består utöver själva fordonet också av ett användargränssnitt i form av en app samt ett så kallat ”fleet management-system” som håller ordning på och optimerar fordonsflottan när den opererar i staden.

– Att förflytta sig från A till B med eldrivna, självkörande fordon är inte alls så långt borta som bilindustrin kanske vill låta påskina. Epoken med en person per bil är snart över. En ny tid kommer, där bilar är optimerade för städers behov och ökad livskvalitet för individen, säger Anna Haupt.