Sista containerfartyget lämnar Stockholms frihamn

Nu är det färdiglossat i Stockholms Frihamn. Foto: Stockholm Hamnar

Det var ett historiskt ögonblick när det sista fartyget lossades i Frihamnen i Stockholm. De första containerfartygen kom till Frihamnen på 70-talet. Nu styrs trafiken om till den nya godshamnen Stockholm Norvik Hamn, som genom sitt strategiska läge bidrar till hållbara transporter direkt till den växande Stockholmsregionen.

– Det känns fantastiskt att äntligen kunna öppna Stockholm Norvik Hamn, men vi är också mycket stolta över att ha levererat effektiv containerhantering ända in i mål i Frihamnen. Med oerhört dedikerad och proffsig personal och samarbetsvilliga kunder har vi kunnat hantera 40 lyft i timmen ända fram till sista containern, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef på Stockholm Hamnar.

Den nya hamnen bidrar till hållbara transporter direkt till den växande Stockholmsregionen genom möjligheten att ta emot större fartyg, en kortare insegling och effektivare hantering.

Containerterminalen i Stockholm Norvik Hamn är nu öppen för både fartygsanlöp och verksamhet på hamnplan. Den drivs av Hutchison Ports, en av världens största containeroperatörer med 52 hamnar i 27 länder.