Descartes anställer fler i Norden

Descartes levererar mjukvarulösningar inom supply chain. Foto: Descartes

Descartes växte inte bara med nya kunder under 2019, utan också med fler anställda. Med ett tiotal nya medarbetare står företaget rustade att möta den efterfrågan på transport- och tullhanteringslösningar som finns på marknaden. Företaget räknar också med att fortsätta rekryteringen under 2020. 

I samma takt som behovet av mjukvarulösningar inom supply chain ökar på marknaden, fortsätter också Descartes att växa. Under det senaste året anställdes ett tiotal personer till den nordiska verksamheten, utspridda på kontoren i Malmö, Göteborg och Tønsberg. Med en större organisation står Descartes nu redo att möta de nordiska kundernas behov av högkvalitativa lösningar inom ruttplanering, transportoptimering och tullhantering.

– Vi är i en framtidsbransch där tekniken kommer att spela en allt större roll, framförallt vad gäller förbättrad teknik som ger hållbara, lönsamma och effektivare transporter. Den efterfrågan som finns på våra produkter kräver att vi stärker upp vår organisation och jag är övertygad om att våra nya medarbetare kommer bidra till att vår tillväxtresa fortsätter under kommande år, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes.

En av alla nya på företaget är Anna Ekvall, som i början av november tillträdde som ny HR-chef för den nordiska verksamheten. Med en gedigen erfarenhet inom personal- och ledarskapsfrågor, senast från tjänsten som HR-chef på A. Schulman Nordic, kommer Anna Ekvall intensifiera arbetet med att hitta ytterligare medarbetare till företaget.

 

– Vi ser hur behovet på våra lösningar ökar för varje dag som går och att branschens efterfrågan på högkvalitativa mjukvarulösningar växer. Dessutom konkurrerar vi hela tiden med andra IT-tunga företag om morgondagens stjärnor, så det är givetvis glädjande att vi nu fått in nya medarbetare i organisationen och att vi dessutom har en ambition att bli ännu fler framöver, säger Anna Ekvall.