Logistikföretaget Envirozone köper bemanningsföretag

Fredrik Andersson, Roger Särevall, Gustav Gyllensten och Dan Sivervik vidareutvecklar logistikföretaget Envirozone. Foto: Envirozone

Envirozone växer och sysselsätter nu drygt 100 personer. Delägarna köper halva bemanningsföretaget Nordisk Logistik & Entreprenad.

– Vi växlar upp snabbare för nya uppdrag, säger Roger Särevall, vd för Envirozone.

Norrköpingsbaserade Envirozone gick nyligen ut med en satsning på att förändra svensk returhantering. Nu släpps nästa nyhet: Delägarskapet i Nordisk Logistik & Entreprenad, NLE, som i och med köpet byter namn till Envirozone Workforce.

– Deras kundportfölj passar oss extremt bra, det är en fin mix mellan logistik-, återvinnings- och tillverkningsindustri. De har långa och välvårdade kundrelationer, vilket är väldigt viktigt, säger Roger Särevall, vd för Envirozone.

Vd för Envirozone Workforce blir Dan Sivervik, fram tills nyligen vd för NLE. Han och NLE:s styrelseledamot Gustav Gyllensten har även varit delägare i Envirozone sedan starten och vurmar för företagets utveckling.

Sivervik tror på stark tillväxt för Envirozone.

– Vi satsar fullt ut och bygger ett starkt varumärke. Jag tror att vi organiskt kan dubbla vår storlek inom två år, men vi är inte främmande för nyförvärv om rätt tillfälle dyker upp, säger han.