Consafe Logistics Sverige tillsätter ny verkställande direktör

Maria Rang utsetts till ny verkställande direktör för Consafe Logistics Sverige.

Maria började på Consafe Logistics 2016 efter 16 framgångsrika år på Sony Ericsson och Sony Mobile. Där arbetade hon med mjukvaru- och produktutveckling, men ville bredda sina erfarenheter och dyka djupare ner i strategiska och finanisella frågor. På ett företag som Consafe Logistics, som utvecklar mjukvara för supply chain, var erfarenheterna från ett större mjukvaruföretag ovärderliga i hennes nya arbete.

– Min första roll på Consafe Logistics var som avdelningschef, säger Maria. ”Det betyder att jag hade resultatansvar för min avdelning, vilket var precis den roll jag var ute efter. Min avdelning var ansvarig för en stor kund – ett stort svenskt möbelföretag – och mina år på Sony gav mig den kunskap och erfarenhet jag behövde för att kunna arbeta effektivt med ett sådant företag.

Relationen mellan Consafe Logistics och kunden gick från klarhet till klarhet. Consafe Logistics bidrog till att möjliggöra en stor affärsomställning – till e-handel – med en offensiv expansion av distributionsnätverket, där behovet av snabbhet och tillförlitlighet var av största vikt. Maria kom till företaget när projektet var i uppstartsfas och har under tre år bidragit till dess framgång. Maria tar med sig många lärdomar från den här perioden, som kommer att bli mycket värdefulla i hennes nya roll.

– Den nya rollen kommer förstås att innebära många utmaningar, säger Maria. ”Men det är den typen av miljö jag trivs allra bäst i. Ju mer komplex en situation är, desto mer bekväm är jag i att hitta en väg framåt. Kraven på, och komplexiteten i, våra kunders lagerverksamhet blir större för varje dag. Förändringarna drivs av e-handel, omni-channel och det allt större behovet av lagerautomation. Vi måste vara en stark partner som kan hjälpa kunderna att hantera detta på ett effektivt sätt. Och för att lyckas med det måste vi ha stort fokus på våra kundrelationer och våra kunders individuella behov. Jag är övertygad om att jag kan hjälpa till att hitta den bästa vägen att uppfylla våra ambitiösa mål.

– Det är en komplex roll och den kräver att vi uppfyller vårt mål att ge alla våra kunder det bästa kundvärdet – och samtidigt vara en god ledare. Maria har erfarenheten, inflytandet och drivkraften att kunna göra detta på ett effektivt sätt. Och hennes medarbetare uppskattar hennes energi och entusiasm inför framtiden för Consafe Logistics och våra kunder, säger Kent Olsson, koncernchef för Consafe Logistics.