Mässan Busworld 2019 startar för första gången i Bryssel.

Vinnarna för Sustainable Bus Award 2020, kommer att tillkännages i samband med en prisceremoni också i Bryssel. Foto: Busworld

Den europeiska upplagan av den viktigaste buss- och bussutställningen kommer att debutera i år i den belgiska (och europeiska) huvudstaden mellan den 18 och 23 oktober.

På en areal av 60 000 kvadratmeter och därmed 50 procent större nettoutställningsyta än förra gången förväntas årets bussmässa bli den största någonsin.

Hela utställarlistan kan ses på webbplatsen www.busworldeurope.org.

I samband med Busworld-utställningen öppnar, ”International Bus Conference” - ett samarbete mellan UITP och Busworld Academy - sina dörrar i Bryssel den 21-23 oktober 2019 i samma lokaler. Mer information finns på webbplatsen www.busconference.com.

Vinnarna för Sustainable Bus Award 2020, kommer att tillkännages i samband med en prisceremoni också i Bryssel.

Nio fordon utsåg till sista etappen, tre för varje kategori (Urban, Intercity and Coach). Urban-avsnittet innehåller endast elektriska bussar.

Bland stadsbussar står kampen mellan tre batterielektriska fordon: Mercedes eCitaro, Irizar och Heuliez GX 437 Elect. Förra året delades ut priset till bussen Iveco Crealis med ”laddning under rörelse”, så kallade Motion Charging.

Volvo Bussar kommer att visa två långa buss-nyheter på internationella bussmässan. Det är dels en nyutvecklad femtonmetersversion av turist- och långfärdsbussen Volvo 9700, dels den nya eldrivna ledbuss som nu är klar för serieproduktion.