Ferronordic blir återförsäljare för Volvo Trucks och Renault Trucks

Ferronordic förvärvar nio av Volvos anläggningar i Tyskland. Foto: Volvo Trucks

Ferronordic avser att ingå ett avtal med Volvo Group Trucks Tyskland för  utnämningen av Ferronordic som återförsäljare för Volvo Trucks och Renault Trucks i delar av Tyskland. Samtidigt skulle Ferronordic förvärva verksamheten på nio av Volvos anläggningar i Tyskland. Köpeskillingen förväntas uppgå till cirka 250 miljoner kronor och finansieras via lån från Nordea Bank.

Under 2016-2018 genererade den aktuella verksamheten en omsättning om cirka 1,3 miljarder kronor vilket kan jämföras med Ferronordics omsättning under de tolv månader som föregick 30 juni 2019 om ca 3,6 miljarder kronor . Om transaktionen genomförs skulle Ferronordics finansiella mål för koncernens rörelsemarginal ändras från 7-9 till 6-8 procent. Transaktionen är beroende av vissa villkor, såsom slutgiltiga avtal och erforderliga godkännanden.

Lars Corneliusson, Ferronordics vd, kommenterar: ”Jag är stolt över denna möjlighet att kunna expandera vår verksamhet i Europa och ytterligare stärka vårt partnerskap med Volvo. Många av våra anställda, inklusive jag själv, har en lång historia hos Volvo Trucks. Samtidigt har Ferronordic drivit verkstäder för Volvo och Renault Trucks i Ryssland under ett antal år nu, varav vissa rankas av Volvo bland de bästa i landet. Det är spännande att få fortsätta utveckla denna verksamhet på Europas största lastbilsmarknad.

Christian Coolsaet, vd för Volvo Group Trucks Tyskland, kommenterar: Den planerade utnämningen av Ferronordic är en del av vår strategi för Tyskland där vi, tillsammans med starka partners, avser att öka investeringarna och förbättra vårt nätverk i landet. Målet är att ytterligare förbättra vår brand image och kundtillfredsställelse över hela Tyskland. Jag är mycket nöjd över att få fortsätta den framgångsrika utvecklingen av Volvo Group Trucks i Tyskland tillsammans med en så stark partner som Ferronordic.”