Bring Frigo moderniserar sin produktion i Helsingborg

Bring Frigo bygger ny terminal på Långeberga för kylda och frysta livsmedel. Foto: Bring

Bring Frigo har en långsiktig plan om att både nyetablera och konsolidera delar av sitt fastighetsbestånd i Skåne. I mars flyttade Bring Frigo in i en helt ny logistikanläggning i Helsingborg och har i samband med det avyttrat lageranläggningen i Eslöv.

– Nu tar vi nästa steg i utvecklingen mot att samla och modernisera vår produktion i Helsingborg. På strategiskt läge sätter vi redan under hösten spaden i marken. I och med satsningen på Helsingborg har vi för avsikt att flytta delar av våra operativa aktiviteter från Staffanstorp till Helsingborg, säger Peter Haveneth, vd Bring Frigo.

I Sverige är Helsingborg ett av företagets geografiska satsningsområden och ett viktigt logistiknav där Bring Frigo vill fortsätta att växa. Den nya terminalen blir cirka 9 000 kvadratmeter och skall stå färdig i slutet av nästa år.

– Bring Frigo har en stark position på marknaden för tempererade logistiktjänster. Tillsammans med våra kunder vill vi utveckla framtidens logistiklösningar och just nu riktar vi extra fokus på våra produktionsanläggningar som vi är i full färd med att bygga upp och modernisera, säger Peter Haveneth.

Vi ser fram emot en spännande höst där vi fortsätter att utveckla Frigos verksamhet och förädla vårt kunderbjudande, med utgångspunkt att leverera en hållbar och effektiv livsmedelslogistik, avslutar Peter.