Bra håller tiden

BRA är punktligast i världen. Foto: BRA

93 procents punktlighet för BRA hittills i år betyder att BRA toppar världsrankningen för flygbolags punktlighet överlägset. BRAs punktlighetsstatistik inkluderar alla avgångar, till samtliga orter i Sverige från årsskiftet fram till den första augusti. 93 % av flygen på tid är den bästa flygpunktligheten i världen.

Flygets punktlighet jämförs globalt utifrån ankomst eller avresa inom 15 minuter från schemalagd tid. BRAs ankomstpunktlighet mellan 1 januari till 1 augusti 2019 var 93,1 procent av flygen anlände på tid inom 15 minuter.

Bland annat brittiska tidningen The Telegraph har listat världens punktligaste flygbolag. Varför BRA inte finns med i rankningen som kommer från FlightGlobal, som omfattar såväl stora som mindre reguljärflygbolag är okänt. BRAs punktlighetsstatistik för avresor och ankomster följer varandra väl, eftersom det är ovanligt med orsaker längs själva resvägen som försenar ett flyg. Vanligaste förseningsorsaken för inrikesflyget i Sverige är väderrelaterade anledningar.