930 000 flög med Norwegian i december

Norwegians punktlighet låg på 83,8 procent i december. Foto: Norwegian

Norwegians trafiksiffror för december visar att drygt 930 000 passagerare flög med Norwegian under månaden. Ökningen är betydande jämfört med samma månad förra året. Men december månad 2021 var kraftigt påverkad av myndighetsbeslut och restriktioner.

Jul- och nyårstrafiken har gått som planerat, med ett flygerbjudande anpassat efter en efterfrågan präglad av smittsituationen och myndigheternas beslut.

– Jag är glad att vi lyckats bra med både planläggningen och destinationsplaneringen för december, jul- och nyårstrafiken inkluderad. Vi vet att den är mycket viktig för alla som flyger hem med oss till jul. Under denna jul- och nyårshelg planlade vi med hänsyn till en minskad efterfrågan och därför är kabinfaktorn bra för december. Samtidigt märker vi förstås av effekten av Omikronviruset, de nationella och internationella regeringsbesluten och restriktionerna, säger Geir Karlsen, koncernchef för Norwegian.

I december hade Norwegian 931 917 passagerare, vilket kan jämföras med 129 664 passagerare i december 2020. Kabinfaktorn uppgick till 71,3 procent.

– Nyligen blev Norwegian korat till det mest punktliga nordiska flygbolaget och det tredje mest punktliga i hela Europa. Trots att vi har ett krävande år bakom oss så är jag stolt över att vi har klarat av att leverera tjänster av god kvalitet, säger Geir Karlsen.

I december hade Norwegian i genomsnitt 48 flygplan i drift. 99,6 procent av de planerade flygningarna genomfördes. Punktligheten låg på 83,8 procent.