FlixBus köper turkiska Kamil Koç

Turkiets ledande expressbussföretag Kamil Koç köps upp. Foto: Flixbuss

FlixBus fortsätter sin globala expansion och förvärvar Turkiets ledande expressbussföretag Kamil Koç, från det privata investmentbolaget Actera Group. Kamil Koç trafikerar 61 städer över hela Turkiet och företaget hade mer än 20 miljoner resenärer förra året. Affären förutsätter godkännande av konkurrensmyndigheterna som väntas bli slutförd under de närmaste veckorna och innebär att FlixBus kommer att få en dramatisk ökning av sin kundbas.

– Vi är extremt glada över att kunna välkomna Kamil Koç till familjen för att starta en ny era i den turkiska mobilitetsmarknaden. Vår tekniska plattform tillsammans med andra produktinnovationer gör att resenärerna i Turkiet kommer att dra nytta av prisvärda resor, höga säkerhetsstandarder, bra service och mer heltäckande och bekväma resealternativ, berättar Jochen Engert, grundare av FlixBus och vd för moderföretaget FlixMobility.

Kamil Koç grundades 1926 och kommer nu stegvis att integreras i FlixBus linjenät i 28 europeiska länder och USA. Turkiet är Europas överlägset största marknad för långväga busstrafik.