Green Cargo gör ett svagt första halvår 2019

Green Cargo gör ett fortsatt svagt resultat. Foto: Green Cargo

Lägre transportintäkter samt kostnader kopplade till företagets transformeringsprogram är de främsta orsakerna till att Green Cargo gör ett svagt första halvår 2019. Rörelseresultatet uppgick till –33 miljoner kronor, inklusive en miljökompensation om 91 miljoner kronor, vilket kan jämföras med –72 miljoner kronor under samma period föregående år. Nettoomsättningen minskade med två procent under halvåret och uppgick till 2 100 (2 148) miljoner kronor.

Green Cargo gör ett fortsatt svagt resultat främst orsakat av lägre transportintäkter på grund av minskade volymer orsakade av reducerad tågplan i kombination med planerade banarbeten och trafikstörningar under andra kvartalet.

Resultatet påverkas också negativt av fortsatta kostnader för externa tjänster kopplade till den transformering bolaget påbörjat. Aktuella kostnader är av temporär karaktär och bidrar till att realisera identifierade effektiviseringar. Den transformering som Green Cargo med kraft har påbörjat adresserar både kommersiella och operativa områden och innefattar en mängd lönsamhetsstärkande åtgärder.