Hogia Transport Systems startar i Norge

Hogia-gruppen startar ny verksamhet i Norge. Det nya bolaget kommer att leverera kompletta IT-lösningar för transportbranschen.

Hogia-gruppen är i dag den enda systemleverantören i Europa som levererar helhetslösningar för transportbranschen i stort: färjetrafik, sjöfrakt, hamnterminaler, vägtransporter och kollektivtrafik. Bolaget anser att tiden är nu inne för att göra Hogias hela utbud av transportplaneringssystem tillgängligt också för den norska marknaden.

– Vi bygger helt enkelt vidare på den positiva utveckling som vi har haft i mer än 25 år med Hogia Unitech Systems AS, i dag marknadsledande inom IT-system för vägtransportföretag, säger Bjørn Torjussen, bolagschef för Hogia Transport Systems AS. 

Hogia-gruppen utvecklar standardiserade IT-system med ett öppet gränssnitt. Det ger kunden möjligheter att integrera olika system med varandra.

– Det ligger helt rätt i tiden för Hogia att satsa i Norge, där allt fler transportföretag med egenutvecklade IT-system börjar se fördelarna med standardiserade helhetslösningar. Att utveckla och underhålla egna IT-system är begränsande och kostar mycket. I Norge finns heller ingen som har den bredd och erfarenhet av att utveckla standardiserade IT-system som Hogia har, säger Bjørn Torjussen.

Hogias satsning i Norge är en del av en större internationell etablering inom transportområdet som spänner över hela Norden och Storbritannien.

­

– Vi har investerat hundratals miljoner kronor i att utveckla IT-system för en internationell transportsektor och har framgångsrikt etablerat oss i flera länder. Nu ser vi fram emot att träffa den norska marknaden, säger Martin Hogmalm, sektorchef för Hogia Logistics i Sverige.