Martin & Servera väljer Iver som ny IT-partner

Iver kommer att leverera en komplettIT-infrastrukturlösning till Martin & Servera. Foto: Iver

Martin & Servera-gruppen har valt Iver som ny IT-partner. Avtalet sträcker sig över fem år och beräknas vara värt cirka 85 miljoner kronor. Martin & Servera-gruppen, som består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött, har valt Iver som ny IT-partner. Det nya avtalet sträcker sig över fem år.

Iver kommer att leverera en komplett infrastrukturlösning baserat på sin referensarkitektur där säkerhet och automation är de viktigaste grundpelarna. Lösningen innehåller komplexa servermiljöer baserat på x86-arkitektur samt IBMi. I Ivers leverans till Martin & Servera ingår även cybersäkerhetstjänster, arbetsplatstjänster och managering av publika molntjänster.

– I vår upphandling sökte vi efter en leverantör med bred erfarenhet och stor vana av en nordisk IT-leverans. Under processen blev det tydligt att Iver är rätt partner för oss och vi ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt partnerskap, säger Erik Ericson, Drift- & Teknikchef, på Martin & Servera.

– Vi har under upphandlingen fokuserat på att ta fram ett förslag som uppfyller de höga krav som Martin & Servera har på informationssäkerhet, kostnadseffektivitet och automation för att kunna stötta dem i deras fortsatta digitala transformation. Vi är stolta över att få Martin & Serveras förtroende och ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Carl-Magnus Månsson, vd på Iver.