EAB partner i Blåkläders expansion

Foto: EAB

Samarbetet mellan Blåkläder och EAB har pågått under många år. EAB har tidigare levererat allt från pallställ, hyllställ, entresoler och påkörningsskydd till alla Blåkläders lagerlokaler. För att hantera företagets tillväxt och för att möta framtidens krav av en smidig logistik fanns nu behovet av bland annat fler hyll- och pallplatser. Den nya ytan kommer att innefattas av mottagning, kvalitetskontroll, retur samt buffertlager.

Anders Carlsson, VD på Blåkläder kommenterar:

– Vi har under många år haft ett mycket bra samarbete med EAB och vet vad de kan leverera i kvalitet och därför var det naturligt för oss att EAB fortsatte att vara en nära partner i Blåkläders expansion. Vi har alltid haft en väldigt professionell och lösningsorienterad dialog.

– Det nya lagret ger plats för 180.000 kartonger och har 2000 pallplatser. För oss är det viktigt att ha en leverantör som förstår våra förutsättningar och behov och som därtill kan hålla en hög kvalitet genom hela kedjan. Det är väldigt enkelt att göra affärer med EAB då de alltid snabbt besvarar de frågor man har och ger direkta ochklara besked, säger Jakob Schillerås, fastighetsansvarig på Blåkläder.

EAB har sedan tidigare erfarenhet av att leverera lagerinredningar där man behöver anpassa lösningen till sprinkel-systemet så att vattnet kan rinna igenom mellan kartongen och stolpen. Detta var enligt Mats Carlsson, affärsområdesansvarig på EAB Lagerinredningar, en av anledningarna till att Blåkläder valde EAB som samarbetspartner.

– Det är en del av EABs framgångshistoria, att vi förstår kundens, och i detta fallet Blåkläders, situation och kan erbjuda precis den lösning som de efterfrågar och behöver. Dessutom har EAB och Blåkläder alltid haft en mycket god relation, med en rak och öppen kommunikation, vilket gör det både enkelt och roligt att jobba tillsammans”, berättar Mats.

Beställningen från Blåkläder är den största ordern av hyllställ som EAB fått och levererat vid ett och samma tillfälle.