Air France-KLM topprankad hos Dow Jones

Foto: Air France-KLM

Hållbarhet är en viktig del i Air France-KLM:s verksamhet och DJSI:s ranking av bolaget är ett kvitto på det. Fjorton år i följd har bolaget rankats som ett av världens mest hållbara flygbolag och i årets ranking är Air France-KLM det enda europeiska flygbolag som listats.

Air France-KLM satsar mycket på att minska sitt klimatavtryck och tar ett helhetsgrepp om hållbarhet. Alltifrån hållbara måltider och flygplanstvätt till investering i biojetbränsle och återplantering av regnskog ingår i hållbarhetsarbetet. I Sverige tecknade KLM en avsiktsförklaring om biojetbränsleproduktion i Sverige tillsammans med bland andra Södra, Växjö kommun och LTU – något de var först med att göra.

Air France-KLM har också satt som mål att minska sina koldioxidutsläpp per passagerare med 20% vid år 2020 jämfört med 2011. Detta är flygbolaget på god väg att uppnå då minskningen redan ligger runt 17% i 2018.

– Vi är stolta över att för fjortonde året i följd placera oss i toppskiktet av Dow Jones Sustainability Index. Detta är ett kvitto på vårt gedigna hållbarhetsarbete och vi befäster vår position som ett av världens mest hållbara flygbolag, säger Paul Terstegge, Nordenchef Air France-KLM.