Airfrance och KLM köper 2,4 miljoner ton hållbart flygbränsle

Airfranceoch KLM har satt som mål att minska koldioxidutsläppen genom att använda 10 procent hållbart flygbränsle år 2030. Foto: KLM

Airfrance och KLM skriver nytt avtal med det franska energibolaget TotalEnergies på 800,000 ton hållbart flygbränsle. Det är den andra beställningen som har gjorts den senaste månaden, efter ordern på 1,6 miljoner ton hållbart flygbränsle från Neste och DG Fuels. Med dessa avtal är flygkoncernen nästan halvvägs till att uppnå sitt hållbarhetsmål för 2030.

Airfrance och KLM har satt som mål att minska koldioxidutsläppen genom att använda 10 procent hållbart flygbränsle år 2030. Den senaste månaden har flygkoncernen beställt 2,4 miljoner ton hållbart flygbränsle från olika energibolag, varav den senaste beställningen på 800 000 ton har gjorts hos franska TotalEnergies. Tillsammans med den tidigare ordern på 1,6 miljoner ton hållbart flygbränsle från energibolagen Neste och DG Fuels uppnår koncernen nästan fem procent hållbart flygbränsle, vilket är närmast halvvägs till sitt hållbarhetsmål för 2030.

– Genom dessa betydande investeringar gör vi skillnad på riktigt. AIRFRANCE och KLM är redan en branschledare inom användningen av hållbart flygbränsle, även om vi fortfarande har en bit kvar innan vi når vårt hållbarhetsmål för 2030. Det här är ett stort steg för att täcka vårt bränslebehov, men även för att gynna produktionen av innovativa och hållbara energialternativ, säger Gijs van Popta, General Manager på Airfrance och KLM North Europe.