Aditro Logistics expanderar i Stockholm

Foto: Aditro Logistics

Bygger logistikcentrum vid Arlanda

Aditro Logistics har tecknat avtal för ytterligare ett logistikcenter i Stockholmsområdet. Denna etablering kommer bli i Arlanda och beräknas stå klar Q2 2019. Den snabba tillväxten hos Aditro Logistics fortsätter och man har därför signerat ett nytt avtal med Logicenters avseende en ny logistikenhet. Denna kommer att etableras i Arlanda, norr om Stockholm. Enheten blir den första för Aditro Logistics i norra Stockholm och den tredje i Stockholmsområdet på lika många år. Det nya logistikcentret kommer bli cirka 25 000 kvadratmeter stort, förväntas vara klar under Q2 2019 och kommer att etableras i samarbete mellan Skanska och Logicenters.

– Vi för redan dialoger med befintliga och nya kunder för den här enheten. Närheten till slutkonsumenten inom Retail kommer vara en stor fördel för de företag som förlägger sin logistik hos oss i Arlanda” Berättar Johannes Gussander, vd Aditro Logisitcs. ”Vi projekterar en helautomatiserad enhet med fokus på e-handel där robotisering ligger i grunden. Vi är relativt långt gångna med våra planer men det slutgiltiga valet kommer att tas efter sommaren som planen ligger nu, fortsätter Johannes Gussander.

Vi har under senare tid sett ökad efterfrågan från kunder på etableringar i Stockholmsområdet. De ständigt ökade ledtidskraven på e-handeln är den stora drivaren och detta har varit grunden för vårt beslut för en Arlanda-enhet. I och med denna etablering kommer vi ha runt 90 000 kvadratmeter lageryta i den väldigt strategiska och snabbväxande regionen, säger Mikael Törnqvist, Director Corporate Development Aditro Logistics.

I och med byggnationen av i Arlanda kommer Aditro Logistics besitta en total lageryta på över 230,000 kvadratmeter .