Einride fick pris på logistikmässa i Stockholm

Robert Falck, vd på Einride, tar emot priset ”Årets Logistikinsats” på Kistamässan. Foto: Christer Wiik

Logistikmässan ”Logistics & Distribution 2017” på Kistamässan i Stockholm pågår den 4-5 oktober och under första dagen skedde en prisutdelning för att hylla ”Årets Logistikinsats” I år var det företaget Einride som knep den ärofyllda utmärkelsen. Det handlar om bolagets förarlösa lastbil som går helt på eldrift, som här uppmärksammades.

Antalet nominerade var i år över förväntan och juryn, som består av representanter från mässarrangören Easyfairs samt utställare på Logistics & Distribution, utsåg Einride som vinnare med nomineringen:
”Med sin förarlösa lastbil som går helt på eldrift vill det svenska företaget Einride leda förändringen av transportbranschen. I dagens samhälle där hållbarhet står högt på agendan, är Einrides transportfordon revolutionerande och i framkant när det gäller att driva förändring mot framtidens hållbara godstransporter med fokus på miljö, hälsa och säkerhet.”
Tidigare vinnare är Jula (2015) som prisades för sin stora logistikomläggning och sitt miljö- och hållbarhetstänk och MTR (2016)som uppmärksammades för sina extraordinära insatser för både sina kunder och samhället.