Volvo investerar i israeliska MDGo och UVeye

Ny teknik beräknar skador vid olyckstillfället. Foto: Volvo

MDGo är ett företag som är specialiserat på vad de kallar medicinsk artificiell intelligens. Genom att använda sig av avancerad maskininlärningsteknik strävar man efter att rädda många liv genom att säkerställa att människor behandlas utifrån sina specifika skador efter att de har varit med om en bilolycka.

MDGo:s teknik kommer att kombinera realtidsdata från bilen i samband med en olycka med medicinsk kunskap med syfte att göra automatiserade och omedelbara förutsägelser om typen av skador som räddningspersonalen sannolikt kommer att mötas av när de kommer fram till olycksplatsen.

Dessa data skulle överföras till traumaläkare och räddningspersonal via en molnbaserad plattform för att förbättra behandlingen av personer som är inblandade i en olycka. Tekniken har potential att minska sannolikheten för komplikationer och i förlängningen allvarliga skador och dödsfall.

– MDGo:s teknik syftar till att göra något som ligger oss varmt om hjärtat, vilket är att rädda liv, säger Zaki Fasihuddin, vd för Volvo Cars Tech Fund.

– Deras uppdrag som företag matchar Volvo Cars uppdrag perfekt, så vi stödjer med glädje den fortsatta utvecklingen av MDGo.