Bring Frigo väljer HiQ Frends

Bring Frigo väljer HiQs integrationsplattform Frends för att automatisera inkommande och kund- och leverantörsorder. Foto: HiQ

Bring Frigo, en av Nordens specialister på tempererade logistiktjänster, väljer HiQs integrationsplattform Frends för att förenkla och förbättra automatisering av inkommande och utgående kund- och leverantörsorders, både för tempererade lager och transportlogistik.

– Vi är otroligt stolta över att Bring Frigo väljer HiQ och Frends som samarbetspartner för att effektivisera och ge ökad kundnytta. Det här är verkligen roligt och mycket bra jobbat av vårt team i Malmö som fått detta att bli verklighet, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Som en leverantörer av tempererade livsmedelstransporter i Norden, vill Bring Frigo erbjuda sina kunder smidig hantering för bokning av transportorders. Med HiQs hybrida integrationsplattform Frends kommer Bring Frigo bättre kunna möta varje kunds unika kravbild vid orderhantering genom sömlös integration mellan sina och kunderna egna system. Som del av tjänsten kommer HiQ hantera hela processen omkring integration och automation.

– Genom plattformen Frends och en dedikerad helhetstjänst kan vi skapa bättre flöden mellan kundernas interna system och Bring Frigos. Förfarandet blir både effektivare och enklare att underhålla. Vår förmåga att skala upp och hantera helhetslösningar för våra kunders mest affärskritiska processer och system är en viktig del av vårt erbjudande. Därför är vi extra stolta att Bring Frigo ger oss detta förtroende, säger Jukka Rautio, Head of Frends på HiQ.

Avtalet bygger på ett Business Process Outsourcing-samarbete. Det innebär att Bring Frigo inte bara köper plattformen utan även låter HiQ ta hand om hela integrationsprocessen och kontakten mot kunderna – från inledande kravställning till utveckling, underhåll och monitorering. Som del av tjänsten kommer HiQ också att hantera API management för andra affärsområden hos Bring Frigo.

– Vi valde HiQ och Frends då de kunde erbjuda en snabb och komplett tjänst för integration som vi kan växa långsiktigt med avslutar Robert Schuman, CIO på Bring Frigo.