Jungheinrich bygger helautomatiskt logistikcenter för Prodrive Technologies

Jungheinrich satsar på den ny mobila roboten Arculee S. Foto: Jungheinrich

Jungheinrich bygger ett nytt, toppmodernt logistikcentrum för det holländska teknikföretaget Prodrive Technologies. Den nya lagerbyggnaden med över 20 000 kvadratmeter lagerutrymme byggs nära Eindhoven och kommer tas i drift hösten 2022. Lagrets hjärta blir en logistisk helhetslösning med en flotta på 14 autonoma mobila robotar och 8  förarlösa smalgångstruckar.

Alla truckar är sammankopplade via Jungheinrich Logistics Interface till Jungheinrich WCS, som kontrollerar transportrörelserna inom det automatiserade systemet. Genom att kombinera mobila robotar i förområdet som anslutande element till orderplock och förarlösa truckar i ställageområdet, lyfter Jungheinrich materialflödet åt Prodrive till en ny nivå av automation. Den mobila roboten "Arculee“ kommer leverera och avlägsna pallar från de två automatiserade lagerområdena och transportera pallarna enligt principen goods-to-person till plockstationer, där de plockas manuellt.

– Med projektet vid Prodrive är särskilt nöjda med att vi kan förlita oss på den mobila roboten av modellen Arculee S, berättar Dr Markus Heinecker, ansvarig för automation vid Jungheinrich.

Under slutet av 2021, tillkännagav Jungheinrich uppköpet av robotföretaget Arculus. Med det innovativa uppstartsföretaget, expanderar Jungheinrich inom automationslösningar och erbjuder nu marknadsledande teknik inom mobila robotar.

– Efterfrågan för AMR ökar kontinuerligt, särskilt inom e-handeln. Vi kan nu erbjuda våra kunder ännu mer inom automation för att uppnå deras mål inom effektivitet och hållbarhet.

För Prodrive är det nya lagerprojektet ett logiskt steg i den långvariga kundrelationen. Jungheinrich har varit leverantör åt det holländska företaget i många år. Ett annat viktigt kriterium är mångsidigheten hos systemlösningen, enligt Mark Menting, global processägare inom logistik vid Prodrive Technologies.

– i dag är flexibilitet inom försörjningskedjan ett avgörande kriterium för ekonomisk framgång. Vi måste plocka gods snabbare, mer effektivt och utan fel. Jungheinrich's automationskoncept med mixen av innovativa robotar och klassiska AGVs möter alla dessa krav. Det möjliggör även ytterligare optimering vid senare tillfälle, berättar Menting.