Nobina utvecklar stadstrafiken i Oslo

Nobina utökar sin verksamhet i Norge. Foto: Nobina

Genom ett nytt kontrakt får Nobina utökat förtroende av Ruter att driva och utveckla stadstrafiken i Oslo med omnejd. Det nya avtalet startar i december 2023 och som alltid står hållbarhet, trygghet och ett bra bemötande i fokus för Nobina. Det nya avtalet innebär att Nobina utökar sin verksamhet i Norge. Kontraktet är värderat till cirka 1,7 miljarder NOK och sträcker sig över tio år med möjlighet till två optionsår. Avtalet innefattar 56 tursatta bussar.

Samtliga fordon och teknik följer Ruters högt ställda krav på hållbarhet och Nobina följer löpande upp våra leverantörer för att möta både våra och Ruters krav i upphandlingen. Samtidigt är alla bussar utrustade med ny teknik för hög säkerhet, så som döda vinkeln-varning och 360 graders kamera som ger föraren full överblick runt bussen.

− Det är glädjande att Ruter väljer att ge Nobina förtroendet för att driva delar av stadstrafiken i Oslo. Det ger oss möjlighet att tillsammans fortsätta utveckla en kollektivtrafik med fokus på trygga och säkra resor för våra resenärer, säger Jan Volsdal, vd Nobina Norge.