Wolt i samarbete nShift

Lokala återförsäljare kommer att kunna leverera inom 30 minuter. Foto: Wolt

Nu blir det enklare än någonsin för digitala butiker runt om i Norden att använda sig av snabba leveranstjänster tack vare det nyligen inledda partnerskapet mellan nShift, global ledare inom leveranshanteringsprogramvara, och Wolt, den ledande lokala handelsplattformen. Detta innebär att lokala återförsäljare kommer kunna börja leverera inom 30 minuter.

För att kunna bygga och bibehålla ett försprång måste digitala butiker som engagerar sig i sina lokala eller regionala områden kunna konkurrera mot de stora, globala aktörerna. Detta innebär att erbjuda bättre och snabbare leveranser. Som ett resultat av det nya samarbetet kommer Wolts on-demand-tjänster att vara tillgängliga för kunder både i och utanför Danmark, Finland, Norge och Sverige genom nShifts leveranshanteringsplattform.

nShifts lösningar möjliggjorde omkring 439 miljoner leveranser i Norden under 2021, och antalet fortsätter snabbt att växa. En märkbar andel av Nordens e-butiker använder redan leveranshanteringssystem som är utvecklade av nShift.

– De senaste åren har förändrat vad konsumenter kräver av e-handelsupplevelsen. För de flesta är hastigheten avgörande. Konsumenter förväntar sig att få vad de vill ha, när de vill ha det, säger Lars Pedersen, vd på nShift.

– Detta samarbete markerar sammankomsten av två världsledare inom leveransteknologi. Genom att jobba tillsammans, kommer Wolt och nShift att göra det möjligt för lokala återförsäljare att erbjuda leverans inom 30 minuter och därav konkurrera med de globala aktörerna.

– Vi är otroligt glada att ingå i partnerskapet med nShift och att sammanföra de två ledande aktörerna i Norden för att erbjuda en oöverträffad leveransupplevelse för konsumenterna. Efter att ha framgångsrikt levererat miljontals beställningar vet vi att människor värdesätter snabbhet, tillförlitlighet och bekvämlighet. Genom detta samarbete kommer vi kunna erbjuda denna upplevelse till ännu fler människor som handlar online, säger Patrick Dümer, global chef för Wolt Drive.