Åhléns ansluter sig till Instabox och Airmee

Åhléns satsar på snabbare leveransalternativ med Instabox. Foto: Instabox

Åhléns befinner sig i en snabb omställning för att ta en ledande position inom digital handel och för att möta kundernas ökade krav på leveranser erbjuds nu mer hållbara leveranser, fler och snabbare alternativ med Instabox och Airmee samt en mer transparent och skräddarsydd leveransupplevelse.

Med hjälp av Instabox erbjuds nu kunderna ett smidigt sätt att hämta upp sina paket från paketskåp, från någon av de tusentals skåp som finns runt om i hela Sverige. Genom Airmee utökas erbjudandet av snabba hemleveranser till fler kunder, med möjlighet till retur direkt från dörren. Både Instabox och Airmee kör idag majoriteten av sina transporter helt fossilfritt, med mål att snart vara helt fossilfria. 

– Med Instabox och Airmee ökar vi nu konkurrenskraften ytterligare i vårt leveranserbjudande, med snabbare och mer kundanpassade leveranser, som dessutom kommer att vara helt fossilfria inom en snar framtid vilket rimmar väl med Åhléns ambitiösa klimatmål, säger Svante Lindgren.

Genom ett samarbete med Best Transport erbjuds nu också helt fossilfria leveranser till dörr, för kunderna i ett 30-tal städer inkl. Stockholm, Göteborg och Malmö.

Leveransplattformen Ingrid anslöts nyligen till en redan avancerad frakt- och prislogik för att möjliggöra mer skräddarsydda leveranserbjudanden till kunderna. Frakttjänster, leveranstider, upphämtningsplatser och priser styrs nu helt dynamiskt på ett transparent sätt redan på produktsidan och med en visuell kartfunktion i ”checkout”.

– Våra tjänster ”Samma dag leverans till Stockholm/Mälardalen” och ”Nästa dag leverans till övriga Sverige” har ingått i vårt leveranserbjudande sedan flera år tillbaka och varit mycket uppskattade av kunderna i de fall där extra snabbhet har varit viktigt. Den för kunderna så uppskattade tjänsten ”Hämta i varuhus” vässas även ytterligare med 1-3 dagars leverans i Stockholmsområdet och försök görs just nu med att använda butikerna som leveranshubbar, för att kunna erbjuda hemleverans inom ett par timmar till kund, säger Svante Lindgren, Logistikchef på Åhléns.