MoveByBike i samarbete med Textilia

Textilia HoReCa som öppnar ett nytt segment för MoveByBike. Foto: MoveByBike

MoveByBike har ingått ett samarbetsavtal med Textilia Tvätt & Textilservice. Samarbetsavtalet innebär att MoveByBike kommer få ansvar för delar av Textilia HoReCas leveranser i Malmö.

En viktig del i MoveByBikes tillväxtstrategi är att hitta nya samarbetspartners som kompletterar befintligt leveransflöde. Både för att öka nyttjandegraden och för att expandera och öka samt bredda kundbasen. Textilia HoReCa är ett affärsområde inom Textiliakoncernen med fokus på hotell, restaurang och catering. Samarbetet inleds i Malmöregionen med start i maj, för att sedan expandera till Göteborg. 

– Vi är otroligt glada över vårt samarbetsavtal med Textilia HoReCa som öppnar ett nytt segment för oss. Textilia är en ledande aktör inom tvätt och textilservice som leder utvecklingen av hållbara textilier och arbetar enligt en cirkulär affärsmodell. Deras filosofi harmoniserar med våra ambitioner och samarbetet är ytterligare ett kvitto på vår position där nya intressanta och spännande branscher tillsammans med oss vill bygga leveranserna av ”lastmile” mer hållbara i en allt grönare kedja i Sverige”, säger Lisette Hallström, vd MoveByBike.

– Hållbarhet är en självklar del av vår affärsmodell där samarbetet med MoveByBike ger oss möjligheter att kunna leverera textilier till hotell och restauranger i Malmöregionen 100% klimatneutralt säger Casper Steino, affärschef Textilia HoReCa sydväst.