Resandet fortsätter uppåt

Allt fler reser med kollektivtrafiken. Foto: SL

SL följer kollektivtrafikresandet sedan samhället öppnade upp igen. Kollektivtrafiken i Stockholm är en grundsten i stadens transportsystem. När människor åker kollektivt minskar det samtidigt antalet bilar på vägarna vilket underlättar för transporter samt minskar risk för köer och utsläpp på Stockholms vägar. Därför är det viktigt att fler och fler återvänder till kollektivtrafiken efter pandemin.

Vecka 13 fortsatte resandet att öka, om än i något lugnare takt. Samtidigt fortsätter trenden att många går över till våra nya sätt att köpa biljett på. Att blippa betalkortet för att köpa enkelbiljett är ett av de nya betalsätten som blivit väldig populär på kort tid.

– Pandemin har satt spår i vårt samhälle på flera sätt och när fler och fler återvänder till kollektivtrafiken är det tydligt att många föredrar våra nya sätt att köpa biljetter på. Att blippa betalkortet var i mars det vanligaste sättet att köpa enkelbiljett, säger Henrik Palmér, ansvarig för biljettförsäljning på trafikförvaltningen.