Nyetablering på Arlanda – Nile Air lanserar direktlinje till Kairo

Nile Air satsar på den svenska marknaden och etablerar sig på Stockholm Arlanda . Foto: Nile Air

Det egyptiska flygbolaget Nile Air satsar på den svenska marknaden och etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport. Lagom till midsommar lanserar de en ny direktlinje till Kairo, flygbolagets första europeiska flyglinje. Den nya tillgängligheten blir ett viktigt tillskott till Arlandas befintliga destinationsutbud och är efterfrågad av både av näringslivet, semesterfirare och de som reser för att besöka familj och vänner.

Sverige och Egypten har långvariga handelsrelationer och Egypten är en viktig handelspartner till Sverige. Ett antal stora svenska företag är för närvarande engagerade i Egypten och erbjuder fler än 15 000 jobb på den lokala marknaden. Egypten är dessutom ett populärt resmål för svenska turister och under normala omständigheter tar Egypten årligen emot ca 100 000 svenska turister.

Från Kairo kan passagerare ansluta till andra Nile Air-destinationer i Egypten, Sharm El Sheik, Hurghada, Luxor och Aswan, samt till Irak, Saudiarabien, Kuwait, Förenade Arabemiraten, Turkiet och Sudan.