NTEX öppnar nytt kontor i London

NTEX sätter större fokus på den europeiska marknaden. Foto: NTEX

Med sitt nya kontor i London breddas NTEX UK:s verksamhet, samtidigt som ett större fokus läggs på den europeiska marknaden. Verksamheten kommer till en början att inriktas mot den italienska marknaden och med järnvägstransporter som affärsområde.

– Vi ser flera möjligheter för oss att växa på den europeiska marknaden, säger Dan Ericsson, CEO, NTEX UK.

NTEX UK:s huvudkontor ligger i Immingham, England, där de förutom i London även har kontor i Bristol och i Glasgow, Skottland. Organisationen har sedan tidigare en etablerad trafik med de skandinaviska länderna, och nu tas ytterligare steg mot att bli ett komplett, europeiskt logistikföretag.

– Skandinavien kommer fortsätta att vara vår största marknad för en tid framöver. Vi ser flera möjligheter för oss att växa på den europeiska marknaden – inte minst bland NTEX:s nya kontor i Italien, Belgien, Frankrike och Österrike, säger Dan Ericsson, CEO, på NTEX UK.

Det nya fokusområdet innebär transporter på järnväg, från norra Italien och via Rotterdam till Storbritannien. NTEX AB har tidigare i år köpt 20 procent i det italienska fraktbolaget ITX Cargo S.R.L. Det nya kontoret i London är ännu en del i satsningen mot att bli en större aktör på den europeiska marknaden.

I nuläget sysselsätter NTEX UK runt 190 personer. Utöver spedition och logistik har organisationen också en egen fordonsflotta på cirka 80 fordon, bestående av dragbilar och distributionsbilar, samt egna terminaler och lager.

NTEX UK omsätter runt 600 miljoner svenska kronor. Mellan 2020 och 2021 ökade NTEX UK sin omsättning med över 20 procent.