Foodora förvärvar hungry.dk i Danmark

Foodora är den största leveransplattformen i Norden. Foto: Foodora

Foodora lanseras nu i Danmark. Foodora finns idag i Sverige, Norge och Finland och är en del av världens ledande leveransföretag, Berlin-baserade Delivery Hero. Genom förvärvet av Hungry.dk tar foodora en starkare position i Norden. Efter köpet av den lokala leveranstjänsten Hungry.dk förra året kommer Delivery Hero att göra om plattformen till foodora. Detta blir den fjärde marknaden för foodora och mer än 70 marknader för Delivery Hero globalt.

Delivery Hero växte med mer än 50 procent under första halvåret 2022, och visade stark expansion trots nedgångar i resten av branschen.

– Foodora har vuxit till att bli den största leveransplattformen i Norden genom att fokusera på våra kunder. Vi är otroligt glada över att fortsätta vår expansion genom att för första gången ta vårt unika utbud av de bästa restaurangerna, snabba leveranstider och en fantastisk beställningsupplevelse till Danmark. Vår fortsatta tillväxt efter pandemin visar att matleverans är en trend här för att stanna, säger Hans Skruvfors, koncernchef Foodora.