DB Schenker öppnar ny Södertäljeterminal

DB Schenkers nya anläggning är utrustad med 150 kW solcellstak. Foto: DB Schenker

Nu öppnar DB Schenkers terminal i Almnäs, Södertälje.

– Den nya terminalen gör att vi kan öka servicen till våra kunder i Södertäljeområdet och norra Södermanland. Dessutom kommer vi att sysselsätta cirka 200 personer i den nya anläggningen, säger Magnus Strand, CEO för DB Schenker Cluster Sweden, Denmark, Iceland

Stockholmsregionen har en enorm tillväxt. En terminal söder om staden behövs för att avlasta DB Schenkers nuvarande verksamhet som utgår från Spånga, norr om Stockholm. Att ha terminal i Södertäljeområdet har länge stått högt på önskelistan för DB Schenker. Den nya terminalen ligger i det växande logistikområdet Stockholm syd, Almnäs och har alla förutsättningar att bli ett framtida logistiknav tack vare närheten till E20/E4.

– Vår terminal i Södertälje gör det möjligt att leverera tidigare och hämta senare hos våra kunder söder om Stockholm. Det är en stor fördel för såväl avsändare som mottagare av gods. Vi får också en ökad leveranssäkerhet eftersom godset till och från det här området inte behöver passera genom Stockholm som tidigare, säger Franco Carbajal, chef för DB Schenkers nya Distrikt Södertälje.

Den nya anläggningen är på sammanlagt 17 200 kvadratmeter. Det gör den till en av de största i DB Schenkers nätverk med 29 terminaler över hela Sverige. Totalt kommer cirka 200 personer att vara sysselsatta när verksamheten är i full gång.

– Vi är väldigt glada över att Schenker har valt att expandera sin verksamhet hos oss i Almnäs. Det är positivt för vår kommun att det skapas många nya arbetstillfällen. Logistik- och industriområdet Stockholm syd är under stark expansion och flera stora företag är på väg in men DB Schenkers etablering är den första stora logistiketableringen i området. De är varmt välkomna, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, Södertälje kommun.