Bring satsar i Norge

Swisslog bygger AutoStore-anläggning på Brings Östlandsterminal utanför Oslo. Foto: Swisslog

Swisslog ingick i början av 2021 ett ramavtal med Bring Parcels för leverans av lagerautomation för logistikföretagets nya fulfillmentlösning ” Shelfless”. Nu har beslut fattats om att bygga upp ytterligare en automatiserad AutoStore-anläggning, denna gång på Östlandsterminalen utanför Oslo. 

Automationslösningen kommer att byggas i direkt anslutning till den befintliga paketterminalen på Östlandet, vilket gör det möjligt att korta ledtiderna i hanteringen och skapa en effektiv helhetslösning. Installationen av anläggningen kommer att påbörjas under första halvan av 2023 när den nya tillbyggnaden är färdigställd på Östlandsterminalen. Sedan tidigare finns Shelfless i Berger, Oslo och en anläggning är under uppförande i Rosersberg, Stockholm samt i Køge, Köpenhamn. 

– På Östlandsterminalen kommer vi att använda oss av kompakta och energieffektiva AutoStorelösningar från vår automationspartner Swisslog. Majoriteten av leveranserna kommer att vara fossilfria och ske bara några timmar efter att kunden har beställt sina varor online. Med den här stora nordiska satsningen kommer vi kunna erbjuda både snabbare och grönare leveranser, säger Tobias Åbonde, nordisk direktör på Shelfless. 

Den nya fullt automatiserade lagerlösningen blir den fjärde i sitt slag som etableras i Norden i samarbete med Swisslog. 

– Vi är enormt stolta och hedrade över att ha valts som partner för Brings offensiva lagerautomation. Det är ett stort förtroende vi har fått och vi ska gör vårt yttersta för att fortsätta att motsvara Brings höga förväntningar. Detta är den andra AutoStore-anläggningen som vi levererar till Bring i Norge, vilket stärker Swisslogs position som Norges främsta leverantör av internlogistiska lösningar, säger Christian Walby, säljchef för AutoStore på Swisslog.

Swisslogs ramavtal med Bring sträcker sig över fem år och innebär att Swisslog levererar alla AutoStore-lösningar till Brings nordiska anläggningar. Leveransen till Bring Shelfless Östlandet består av en AutoStore med 42 000 bins, 70 R5-Redline robotar, 10 portar med pick-to-light-teknologi, 7 inlagringsstationer samt Swisslogs SynQ AutoStore Software.