DB Schenker beställer 1500 helelektriska Volta Zero-fordon

DB Schenker kommer att använda den första prototypen av Volta Zero Trucks i verkliga distributionsförhållanden under våren och sommaren 2022. Foto: DB Schenker

Nollutsläpp och en fordonsdesign skapad för stadsmiljöer. Det är resultatet när DB Schenker och Volta Trucks går från ord till handling i ett flerårigt samarbete. Målet är en helelektrisk stadsfordonsflotta. DB Schenker inleder ett partnerskap med Volta Trucks. I botten på ligger en förbeställning på 1500 helelektriska Volta Zero-fordon. Den viktigaste ordern för stora nollutsläppsbilar i Europa hittills.

– Det här tillåter oss att avsevärt öka takten i elektrifieringen av vår flotta och investera i grönare transportlösningar. Det för oss återigen närmare vårt mål om koldioxidneutral logistik, förklarar Cyrille Bonjean som är ansvarig för landtransporter för DB Schenker i Europa. Som en del av partnerskapet kommer DB Schenker använda den första prototypen av Volta Zero Trucks i verkliga distributionsförhållanden under våren och sommaren 2022. Testresultaten kommer sedan införlivas i serieproduktionen av de beställda fordonen.

Den helelektriska Volta Zero kommer användas för att transportera varor till stadskärnor och stadsområden. Och det är här fordonets innovativa design verkligen får blomma ut. De största fördelarna är den säkerhetsanpassade hytten som skyddar utsatta trafikanter och att lastbilen ger noll utsläpp. Tillsammans kommer DB Schenker och Volta Trucks att utforska och optimera användningen av tekniken för att förhoppningsvis utöka utbudet. Lanseringen kommer initialt att ske på tio platser i fem länder.