Tamro etablerar nytt centrallager i Eskilstuna

Tamros nya centrallager planeras att tas i bruk under senvåren 2022. Foto: Tamro

Under pandemin har läkemedelsdistributionen i Sverige satts under stor press. Fler och fler läkemedelsbolag har efter pandemin insett värdet av att ha sitt lager i Sverige och av att arbeta med Tamro som läkemedelsdistributör. Detta gör att företaget har växt och fortsätter att växa och för att säkerställa framtida behov behöver Tamro utöka sin verksamhet.

Tamro etablerar därför ett nytt centrallager med placering i Eskilstuna. Centrallagret planeras att tas i bruk under senvåren 2022, då endast för lagring av handelsvaror. Placeringen av det nya centrallagret är väl analyserat för att täcka marknadens behov.

– Vi har som bolag lärt oss mycket under de senaste 1,5 året och framförallt sett hur viktigt det har varit att ha fungerande samarbeten, över i vissa fall oväntade gränser. Detta i kombination med vår erfarenhet och unikt uppsatta transportnätverk har gjort att vi klarat de påfrestningar, som pandemin fört med sig, säger Anne-Lie Lind, Logistikchef Tamro.

– Jag är otroligt stolt över hur var och en av våra medarbetare sett till att vi lyckats leverera läkemedel under en mycket pressad tid. Nu tar vi nästa steg för att möta våra kunders efterfrågan, det nya centrallagret är en strategiskt viktig punkt och resultatet av ett mycket gott samarbete internt.