Lidl tillsätter ny logistikchef

Anna Pärsdotter är Lidl Sveriges nya logistikchef. Foto: Lidl

Anna Pärsdotter började på Lidl som trainee på företagets logistikavdelning våren 2017 och har under de senaste åren haft en rad olika chefspositioner på företaget. Nu axlar hon rollen som logistikchef för Lidl Sverige och fortsätta utveckla logistiknätet.

– Det kommer att krävas hårt arbete på flera fronter inom logistikkedjan för att bland annat öka den redan höga fyllnadsgraden i transporterna på 94 procent. Här kommer bland annat vårt fokus på elektrifiering av flottan att intensifieras, säger Anna Pärsdotter, Logistikchef på Lidl Sverige.

I dagsläget rullar en elektrifierad lastbil 324 kilometer per dag, och levererar dagligen till fem butiker i Stockholmsregionen. Med de elektrifierade transporterna – i kombination med nya lösningar för samarbete, planering och digitalisering – räknar Anna Pärsdotter med att kunna minska både kostnader och miljöpåverkan.

– Jag tycker att jag är ett bra exempel på hur man tillåts växa inom Lidl och ser fram emot att få förverkliga mina visioner de kommande åren, avslutar Anna Pärsdotter.