DSV inviger stort integrerat logistikcenter i Afrika

 

Nu inviger det internationella logistikföretaget DSV det nya logistikcentret Gauteng HQ i Sydafrika, DSV Park Gauteng, som är Afrikas största integrerade logistiknav. Med denna anläggning kommer DSV att kunna erbjuda mer sömlös service till kunderna som en integrerad del av och mer effektivt logistiknät i Sydafrika.

DSV Park Gauteng ligger nära O.R. Tambo internationella flygplats mellan Johannesburg och Pretoria med snabb åtkomst till östra och västra Rand. Logistikcentret består av cirka 130 000 kvadratmeter byggnader och omfattar leveranskedjor från första till sista milen och som hanteras under ett tak av DSV.

x

DSV Park Gauteng ligger nära O.R. Tambo internationella flygplats. Foto: DSV

Invigningen av DSV Park Gauteng understryker återigen DSVs starka engagemang för Sydafrika och vår vilja att växa i regionen. DSV Park Gauteng konsoliderar flera mindre kontor och lager runt Johannesburg till ett stort, modernt logistikcenter. En konsoliderad anläggning kommer att förbättra samarbetet och erbjuda verkligt integrerade lösningar för leveranskedjor för våra kunder, säger Keith Pienaar på DSV.

x

DSV Park Gauteng konsoliderar flera mindre kontor och lager runt Johannesburg. Foto: DSV

Det vidsträckta komplexet rymmer ett logistiklager på 79 000 kvadratmeter och ett kontorsutrymme på 10 000 kvadratmeter. DSVs divisioner Air & Sea, Road, Solutions samt Shared Services-funktionen kommer att husera i det nya logistikcentret medan andra specifika enheter som Healthcare och delar av Mounties and Solutions kommer att bli kvar sina nuvarande specialiserade anläggningar.

– Med DSV Park Gauteng har DSV utvecklat ett stort modernt logistikcenter som är kärnan i vår konsolideringsstrategi för att skapa större och effektivare anläggningar så att vi kan ha många av våra affärsenheter tillsammans under ett enda tak. Vi har packat den nya DSV-anläggningen med en innovativ sorteringsanläggning som klarar 13 000 paket i timmen. Under hela byggprocessen har vi också utnyttjat vår globala erfarenhet för att konstruera byggnader där hållbarhet och resursoptimering har varit grundläggande i alla processer, säger Brian Almind Winther, EVP och Head of Group Property.