Convini investerar 150 miljoner kronor i nytt logistikcenter

Klart för Convinis nya lager och kontor i Bredden, Upplands Väsby. Foto: Convini

Nu står det klart att Convini investerar cirka 150 miljoner kronor i ett nytt logistikcenter i Upplands Väsby utanför Stockholm. En driftscentral på cirka 6 000 kvadratmeter ska säkerställa en effektiv och hållbar lagerhållning och logistik för fortsatt expansion. Den positiva tillväxten innebär förutom ett ökat antal anställda under det kommande året, dessutom en satsning på medarbetarna med sociala ytor, eget gym och baristacenter med kaffeakademi.

Convini som är Europas marknadsledande leverantör av smarta obemannade måltidsbutiker och kaffelösningar på arbetsplatser, har vuxit kraftigt under de senaste åren med en fördubblad omsättning sedan 2018. Med sikte på att bli ett miljardbolag ökar Convini expansionstakten genom ett nytt logistikcenter för effektiv lagerhållning och logistik; en skräddarsydd driftcentral som ska garantera säkra leveranser i Stockholm/Mälardalen samt Convinis lager i Malmö och Göteborg.

xx

Convini investerar cirka 150 miljoner i det nya logistikcentret med beräknad byggstart till årsskiftet 2022/2023. Bild: Convini

– Detta är ett stort och viktigt steg för vår fortsatta tillväxtplan. Vi har växt ur våra befintliga lokaler och med vårt nya skräddarsydda logistikcenter kan vi säkerställa kapaciteten och fortsatt effektivisera både lager och logistik. Detta blir ett stort lyft för hela vår verksamhet och särskilt våra medarbetare inom serviceorganisationen, säger Mats Palmquist, vd på Convini.

Den höga tillväxttakten och den nya logistiskcentralen innebär att Convini kommer att öka antalet anställda i takt med företagets utveckling de kommande åren.

– Vi vill vara en förebild som arbetsplats och med vår nya driftcentral kan vi erbjuda våra medarbetare en ännu bättre arbetsmiljö i såväl lager och plockning som fordonshantering. I kontorsdelen satsar vi också mycket på sociala ytor med eget gym och baristacenter, avslutar Mats Palmquist.

Tillsammans med fastighetsbolaget Evolv planeras nu för lager och kontor i Bredden, Upplands Väsby. Fastigheten på 12 000 kvadratmeter har ett optimalt logistikläge nära E4 och E18 och i byggnaden på cirka 6 000 kvm planeras för modern och hållbar lagerhållning, kylrum, frysrum, kontor med kaffeakademi och gym. Byggnaden kommer att miljöcertifieras med fokus på mer energisnål utrustning, väl utbyggd elbilsladdning och egen solcellsanläggning på taket.

xx

Convini ökar  expansionstakten genom ett nytt logistikcenter för effektiv lagerhållning och logistik. Bild: Convini

– Vårt fokus på utveckling av fastigheter för last-mile logistik fortsätter och vi är stolta över att inleda ett spännande samarbete med Convini. Vi ser fram emot att sätta spaden i backen för en av Sveriges modernaste terminaler för citynära kyl- och fryslogistik, säger Viktor Tennström, Head of Asset Management på Evolv.

Convini investerar cirka 150 miljoner i det nya logistikcentret med beräknad byggstart till årsskiftet 2022/2023. I början av 2024 beräknas Convini kunna flytta den nuvarande lagerverksamheten från Solna och Sollentuna till den nya fastigheten i Upplands Väsby.