Sea-Cargo väljer Maritech som IT-partner

Sea-Cargos nya roro-fartygsprojektet är försätt med två stora rotorsegel. Foto: Sea-Cargo

Sea-Cargo Agencies har valt Timpex logistik och TMS-programvara från Maritech som nya kärnverksamhetssystem. Sea-Cargo är en logistikleverantör på Nordsjömarknaden, belägen på Norges västkust, kompletterad med en helägd byråstruktur i Norge, Danmark, Sverige, Polen, Nederländerna och Storbritannien.

Projektets omfattning är en komplett systemleverans till Sea-Cargo Agencies som inkluderar Timpex TMS, Transport Management System, Timpex CMS, Customs Management System, Timpex WMS, Warehouse Management spårningsverktyget Timpex Confirm och kommunikationslösningen Timpex Connect.

x

Roterande segel använder en gammal teknik, den så kallade Magnuseffekten, som gör att rotationen accelererar vinden och hjälper fartyget framåt. Tekniken kan spara 25 procent av drivmedelskostnaden. Foto: Sea-Cargo

– Detta är ett strategiskt val för oss, säger Dag Tarberg, Director Agencies & Landbased Services på Sea-Cargo. Vi ser att våra kunder uppskattar att ha en” one-stop-shop ”-tjänst från Sea Cargo, och vi ser nu en ökad efterfrågan på att tillhandahålla transportlösningar, inte bara där vi kan tillhandahålla transporterna på våra egna fartyg, utan också över hela världen.

– Vi är stolta över att Sea-Cargo valde oss som sin nya partner, säger Ove Gjelstenli, försäljningsdirektör, Logistics Maritech. De är en framåtsträvande organisation med ett sant tillväxtstänk och nyfikenhet i ryggraden. Vi är särskilt imponerade av deras kreativitet och förmåga att förnya sig inom hållbarhetsområdet. Ett utmärkt exempel är det nya roro-fartygsprojektet , där hybridteknik och två stora rotorsegel beräknas ge 25 procent minskning av bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp per år.

Sea-Cargo Sea-Cargo grundades 2001 genom sammanslagningen av linjeaktiviteterna Seatrans och Nor Cargo, de två ledande rederierna som handlar mellan Norges västkust och Storbritannien och Europa. Huvudägare är Seatrans. Sea-Cargo äger och driver egna fartyg, terminaler, utrustning och affärsinfrastruktur. Infrastrukturen kompletteras med tio strategiskt placerade Sea-Cargo-kontor som täcker hela affärsområdet.

x

Viking Grace var världens första passagerarfartyg som utrustades med ett rotorsegel. Viking Lines test med ett roterande segel på M/S Viking Grace har följts av en hel shippingvärld. Nu är försöken avslutade och seglet borttaget. Foto: Viking Lines