Finnair utökar tillgängligheten till USA

Finnair utökar destinationsutbudet från Sverige. Foto: Finnair

Flygbolaget Finnair utökar tillgängligheten till Nordamerika inför vintersäsongen och lanserar två nya långdistanslinjer till Los Angeles och New York från den nya basen på Stockholm Arlanda Airport. De nya destinationerna blir ett komplement till direktlinjerna till Miami samt Bangkok och Phuket som startar i höst.

Finnair utökar destinationsutbudet från Sverige inför vintersäsongen 2021 och lanserar ytterligare två långlinjer från Stockholm Arlanda, till Los Angeles och New York. Totalt kommer Finnair att trafikera tre destinationer i USA från den nya basen på Arlanda, då trafiken blir ett komplement till direktlinjen till Miami som startar i höst. Utöver USA linjerna kommer Finnair också att flyga till Bangkok och Phuket, också dem med planerarad trafikstart i oktober.

– De nya förbindelserna och förbättrade tillgängligheten till USA är viktiga tillskott till Arlandas befintliga linjeutbud både ur resenärs- och fraktsynpunkt. Nordamerika är en av Sveriges största handelspartners och en av de största marknaderna när det gäller inkommande turister, så detta är goda nyheter för både näringsliv och besöksnäring i hela landet. Expansionen är också ytterligare ett tydligt bevis på Stockholms starka position och en satsning på den största marknaden i Skandinavien, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.