VVS-grossisten Dahl etablerar nytt logistikcenter

Dahl etablerar ett nytt, högautomatiska centrallager. Bild: Kanonaden

Kanonaden Entreprenad, dotterbolag i AF Gruppen, ska utföra mark- och anläggningsarbeten för ett nytt, högautomatiskt centrallager i Bålsta utanför Stockholm. Kontraktssumman för uppdraget är i intervallet 120 – 140 miljoner kronor.

Det är VVS-grossisten Dahl som etablerar ett nytt, högautomatiska centrallager, som möjliggör ännu effektivare produktionsflöden i takt med att företaget växer. Dahl omsätter idag drygt 8 miljarder kronor.

Mark- och anläggningsarbetena utförs på uppdrag av Logicenters, en av Nordens ledande utvecklare av logistikfastigheter. Kanonaden och Logicenters har samarbetat i flera tidigare projekt, bland annat i det pågående logistikprojektet för Dagab, granne med den nu aktuella fastigheten.

– Vi värdesätter de goda relationerna med Logicenters och ser fram emot att skapa optimala förutsättningar för att uppföra det nya centrallagret för Dahl, säger Bård Konrad Frydenlund, koncerndirektör för AF Gruppen Sverige.

Kanonaden har påbörjat markarbetena, som färdigställs i slutet av 2022. Anläggningen beräknas stå färdig för inflyttning under första halvåret 2023.