Lufthansa upprätthåller globala försörjningskedjor med passagerarplan

Passagerarplan har använts för godstransporter under pandemin. Foto: Lufthansa Cargo

Sedan förra året har Lufthansa Cargo erbjudit sina kunder transportalternativ i så kallade preighters - passagerarflygplan som endast används för transport av gods. Nyligen kördes den 50:e preighterförbindelsen från Frankfurt till Chicago för speditionsföretaget EgeTrans Internationale Spedition med säte i den tyska delstaten Baden-Württemberg.

Sedan december förra året har viktiga reservdelar och produktionsdelar, särskilt för jordbruks- och nyttofordonsindustrin, transporterats ombord på flygplanen A340 och A350. Transportören demonstrerar alltså återigen vikten av snabba och pålitliga transporter med flyg. Genom att förse fabriker med nödvändiga varor kan de fortsätta produktionen under pandemin och stärka den globala ekonomin.

– Vi är stolta över att vi kan erbjuda en skräddarsydd tjänst åt vår långvariga partner EgeTrans. Den breda kompetensen inom Lufthansa Group gör att vi kan hitta snabba lösningar för våra kunder och att reagera på de ständigt förändrade kraven, förklarar Achim Martinka, vice president Tyskland på Lufthansa Cargo.

– Lufthansa Cargo flyger som ett urverk. Fygbolagets tillförlitlighet och kundorienterade support från Stuttgarts försäljningsavdelning skaper mervärde för oss, tillägger Florian Naujocks, flygfraktchef på EgeTrans, som främst ansvarar för och initierar preighter-projekt.

På grund av bristen på lastkapacitet har Lufthansa Cargo regelbundet kört endast lasttransporter i specialutrustade passagerarflygplan sedan förra året. Sedan mars 2020 har fraktflygbolaget bedrivit cirka 1 500 sådana flygningar över hela världen. Detta gjorde det möjligt att upprätthålla globala försörjningskedjor även under pandemin och att säkerställa transporten av brådskande varor, såsom mediciner eller medicinsk utrustning.