Framgångar för Dachser Sweden Air & Sea första år i Sverige

2020 blev ett turbulent år föe Dachser Sweden Air & Sea. Foto: Dachser

Det har gått två år sedan Anna Bergdahl öppnade dörrarna till Dachser Sweden Air & Sea Logistics kontor i Göteborg. Med sig hade hon ett team på sju personer – fyra som arbetade med sjöfrakt, två inom flygfrakt och Country Managern själv. De började nästan från ingenting och med det minimala antalet personer som krävdes för att starta flyg- och sjöfraktverksamhet på den svenska marknaden. Idag arbetar nio personer på kontoret inklusive två nya kollegor i säljteamet, en i Inside Sales och en Sales Executive.

– Mina första milstolpar när jag började på Dachser var att sätta upp kontoret, hitta det vinnande teamet och sätta Dachser Sweden Air & Sea Logistics på marknadskartan för sjö- och flygfrakt,” berättar Anna Bergdahl, Country Manager för Dachser Sweden Air & Sea Logistics. ”Det har varit viktigt för mig att bygga ihop ett dynamiskt team med olika kön, ålder, erfarenhet och en stor vilja att vara med på den här spännande resan. Nu tar vi nästa steg och utökar vår kundportfölj.”

2020 visade sig dock vara ett något annorlunda år än någon hade förväntat sig. Dachsers huvudkontor svarade snabbt på flaskhalsarna i flygtransportkapaciteten genom att chartra flygplan för att utöka företagets egen kapacitet. Det betyder att logistikleverantören totalt sett ändå lyckades stärka den globala verksamheten och öka intäkterna med 5,2 procent under 2020 inom affärsområdet Air & Sea Logistics. Även sjö- och flygfraktorganisationen i Sverige har upplevt en uppgång under 2020 där de har nästan fördubblat omsättningen, mer än fördubblat antalet sändningar jämfört med år 2019 och ökat tonnaget avsevärt.

Pandemin har gjort att det fysiska mötet nästintill har varit en omöjlighet, men Bergdahl ser digitaliseringen som visserligen har stärkts av coronapandemin som en möjlighet för att vårda de nära kundrelationerna.

– Vi har under de två åren som gått utökat våra affärer med befintliga kunder och haft möjligheten under en turbulent marknadssituation få ombord nya på ett kvalitativt sätt. Jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit så här långt. Det är en otroligt spännande miljö som vi arbetar i med hela världen som arbetsfält. Allting som händer runtomkring oss i världen påverkar oss eftersom vi är en liten men viktig spelare i en stor miljö, berättar Anna Bergdahl. ”Vi är en del utav ett globalt nätverk och när vi öppnade dörrarna till det svenska sjö- och flygfraktskontoret, lade vi till ytterligare ett ben för Dachser Sweden och Dachser Nordic.”