Åhléns förbereder flytten av lagret från Jordbro till Rosersberg

Åhléns nya centrallager i Rosersberg. Foto: Åhléns

Snart ska Åhléns nya centrallager stå klart för hela företagets varuförsörjning. Nu pågår ett intensivt arbete med att färdigställa anläggningen och förbereda flytten av hela lagret från Jordbro. Åhléns ställer om för att möta framtida kundbehov och att bli en fullskalig optikanal-spelare och här är företagets storsatsning på det nya automatiserade centrallagret i Rosersberg en viktig del.

– Vår helt nybyggda lagerlokal i Rosersberg stod klar vid årsskiftet. Därefter har det pågått ett intensivt arbete med att installera hela automationen och bygga stallaget, vilket har gått bra och nu är testerna i full gång. Vi jobbar också med att sätta vår nya organisation och att rekrytera ny kompetens till nyckelroller som ska fortsätta utveckla morgondagens logistik tillsammans med oss. Vi börjar bli redo för uppstart och ser fram emot att komma igång, säger Sema Söderhäll, Chief Supply Chain Officer.

Åhléns investerar i den robotiserade automationslösningen av skyttelteknik för att möta ökande försäljningsvolymer och behov av effektivisering av lager-verksamheten för att kunna tillgodose framtida kundbehov. Det nya centrallagret kommer att möjliggöra snabbare, smidigare och effektivare leveranser för både e-handel och varuhus och ta företaget närmare målet att bli Sveriges ledande e-handlare med optimal fysisk närvaro.

– Vår nya lagerlösning är integrerad med ett flöde för både varuhus och e-handel som gör att vi blir mer flexibla och effektiva i att driva båda dessa affärer. Vi ska skapa marknadens mest attraktiva kundupplevelse både för våra e-handels- och varuhuskunder, säger Sema Söderhäll, Chief Supply Chain Officer.