Norska 3PL-aktören Glacio köper Göteborgs Fryshus

Göteborgs Fryshus säljs. Foto: Göteborgs Fryshus

Glacio-koncernen tar överaktierna i Göteborgs Fryshus och Göteborgs Fryshus Service från Icemen Groupe. Förvärvet markerar en viktig milstolpe för Glacio. Det är Glacios första förvärv och samtidigt tar det Glacio in på den svenska marknaden.

Vi är mycket entusiastiska över förvärvet av Göteborgs Fryshus,säger Espen S. Karlsen, vd för Glacio. Det är vår första verksamhet utanför Norge, men kanske mest av allt för att vi är övertygade om att Göteborgs Fryshus har mycket att tillföra Glacio-koncernen. Göteborgs Fryshushar kompetenta medarbetare, bra ledning och marknadsledande kunder samt ett strategiskt viktigt läge.

Göteborgs Fryshus har attraktiva kunder och har de bästa möjligheterna att stärkas ytterligare på den svenska marknaden, säger Jan Bergqvist, styrelseordförande i Göteborgs Fryshus och delägare i Icemen Groupe.

Glacio har rätt ambitioner och kommer att kunna lyfta Göteborgs Fryshus till nästa nivå. Vi är övertygade om att Glacio är den verksamhet som har den bästa utgångspunkten för att skapa mervärde för våra kunder och kunna utveckla våra medarbetare nu när Jan och jag drar oss tillbaka, säger avgående vd och delägare Thomas Nydén.

I Göteborgs Fryshus byter Henrik Hellgren position från vice vd till vd. Med sig har han befintlig ledning i Joakim Krantz som ekonomichef, Jimmy Nydén och Branko Majnovic som lagerchefer.

Jag ser fram emot ett nära samarbete med Glacioför att vidareutveckla Göteborgs Fryshus.Inte minst öppnas goda möjligheter på marknaden när vi tillsammans med Constellation ColdLogistics kan erbjuda kunder lösningar i flera länder, säger den tillträdande vdn. Henrik Hellgren.