Postnord genomför varannandagsutdelning i hela landet

Nu blir det varannandagsutdelning av brev. Arkivbild

Från och med maj börjar Postnord därför med sin så kallade varannandagsutdelning i resterande delar av landet. Denna modell har tillämpats i region Syd, och nu har Postnord valt att fortsätta med utdelningssättet i resten av landet. Planen som Postnord lagt upp är att modellen skall introduceras i region Väst i maj, och därmed successivt genom resterande delar av landet. Varannandagsutdelning beräknas vara norm i hela landet 2022.

Postnord säger att varannandagsutdelningen endast påverkar deras brevleveranser och alltså inte paket som levereras till postlådor eller ombud. Dessa paket delas ut precis som de tidigare gjort och därför behöver man således inte bekymra sig över att motta sina beställda paket senare än förväntat.

Att börja med varannandagsutdelningar minimerar antalet transporter som genomförs av brev landet runt, vilket som bara är ett av de sätt Postnord arbetar för att skapa mer hållbara transporter.

Skicka paket med Postnord kan du fortfarande göra utan att bekymra dig över att försändelsen hamnar hos mottagaren en dag senare. Postnord säger att varannandagsutdelningen endast påverkar deras brevleveranser och alltså inte paket som levereras till postlådor eller ombud. Dessa paket delas ut precis som de tidigare gjort och därför behöver man således inte bekymra sig över att motta sina beställda paket senare än förväntat.

Att börja med varannandagsutdelningar minimerar antalet transporter som genomförs är ett av de sätt Postnord arbetar för att skapa mer hållbara transporter.