Ny vd för PostNord TPL

Jonas Kolehmainen har utsetts till ny vd för PostNord TPL. Foto: Postnord

Jonas Kolehmainen har utsetts till ny vd för PostNord TPL, ett dotterbolag inom PostNord. Kolehmainen har en bred erfarenhet inom logistikbranschen och kommer närmaste från Snusbolaget Norden /Haypp Group där han haft rollen som Chief Logistics Officer.

Jonas har en dokumenterad god förmåga när det kommer till utveckling och förändringsarbetet samt en mycket god erfarenhet och kunskap inom logistikfrågor. Jonas har ett driv och är en kommunicerande chef som har förmåga att utveckla den verksamhet han befinner sig i. Vi är glada att hälsa Jonas Kolehmainen välkommen till PostNord och PostNord TPL, säger Mathias Krümmel, vd, PostNord Sverige.

TPL är ett tredjeparts logistikbolag som erbjuder kompletta logistiklösningar hela vägen från producent till konsument. Utifrån kundernas unika förutsättningar och behov används flexibla lösningar för att skapa kundanpassade logistiklösningar. Allt från transporttjänster, lagringstjänster och olika typer av administrativa och digitala tjänster.

– Jag känner väl till PostNord verksamhet och TPL från mina olika roller inom logistik som kund och beställare. Att nu få jobba med ett så erkänt och branschledande varumärke som PostNord och genom TPL bidra till hela affären är en positiv utmaning som jag ser fram emot, säger Jonas Kolehmainen.

Jonas Kolehmainen tillträder sin tjänst som vd för TPL den 1 januari 2023.